Cele mai populare


Pensiunea Anno Pensiunea Anno
Gyula
[ 61242 rezultat ]

Apartamentul Leila Apartamentul Leila
Gyula
[ 21060 rezultat ]

Apartamentul Palma Apartamentul Palma
Gyula
[ 14457 rezultat ]

Apartamentul Burg Apartamentul Burg
Gyula
[ 11872 rezultat ]

Apartamentul Erika Apartamentul Erika
Gyula
[ 8988 rezultat ]

Abonare Newsletter

Noutati si oferte speciale din Gyula!

Convertor valutar:

Hunedorenii vor Gyula în vara asta

DISTRACŢIE. La ştrandul de la Gyula, oamenii se pot recrea în aproape 20 de bazine

O destinaţie turistică preferată de hunedoreni a fost în această vară ştrandul de la Gyula din Ungaria
Zeci de hunedoreni par să îşi fi dat întƒlnire în fiecare zi de vară în Ungaria, la ştrandul de la Gyula. Cunoştinţele se recunosc în bazine sau pe una dintre numeroasele terase din şrand şi nu mai contenesc cu laudele despre locul minunat pe care l-au descoperit atƒt de aproape de casă.

Preţuri convenabile, servicii pe măsură

 Aflat la mai puţin de două sute de kilometri de Deva, pe ruta Brad-Vƒrfurile-Chişineu Criş-Vărşand, orăşelul maghiar cu circa 30.000 de locuitori de la graniţa cu Romƒnia a devenit una dintre destinaţiile preferate ale hunedorenilor pentru week-end sau chiar pentru un concediu întreg. Punctul forte al staţiunii îl reprezintă deopotrivă ştrandul dar şi curăţenia şi liniştea care domnesc peste tot. Nici preţurile nu sunt mari, iar serviciile ori produsele pe care le primeşti pentru banii pe care îi dai sunt de cea mai bună calitate. Cea mai convenabilă cazare în Gyula este la una din sutele de pensiuni din oraş. Acestea oferă apartamente cu una, două sau trei camere, cu bucătărie complet utilată şi dotată cu aparatură electrocasnică şi cu veselă, la preţuri care pleacă de la 2500 de forinţi (aproximativ 37 de lei) de persoană pe noapte şi pot ajunge pƒnă la 4500 de forinţi (67,5 lei) în cazul celor mai luxoase pensiuni. Majoritatea pensiunilor se află la cel mult 10-15 minute de mers pe jos faţă de ştrand şi sunt înconjurate de verdeaţă şi de flori.

 
Un ştrand cu 19 bazine

 Ştrandul, în fapt un adevărat parc dendrologic de peste opt hectare, în care sunt 19 bazine pentru înot sau tratament, se numeşte în limba maghiară Varfurdo (Băile Cetăţii). Cel mai convenabil bilet de intrare la ştrand costă 1800 de forinţi (27 de lei), iar la acesta se oferă reducere de 200 de euro pentru persoanele de peste 62 de ani sau o reducere de 100 de euro dacă biletele se cumpără cu cel puţin o zi înainte. La casa de bilete preţurile sunt afişate în limbile maghiară, germană şi romƒnă, iar casieriţele vorbesc limba romƒnă. Deşi pe pajiştile ştrandului, pe alei sau în bazine pare să fie aglomeraţie, nimeni nu se înghesuie, nimeni nu îşi deranjează vecinii, dar mai ales nimeni nu face mizerie.

 
Cât costă mâncarea?

 La terasele din incinta ştrandului o porţie de supă sau ciorbă costă 600-700 de forinţi (9-10,5 lei), dar o persoană cu greu reuşeşte să dea gata un castron întreg, mai ales dacă e vorba de celebrul gulaş. O porţie de felul doi costă aproximativ 900-1000 de forinţi (13,5-15 lei), iar un platou de ciolan de porc cu cartofi copţi şi legume, suficient de mare să sature două persoane, este 1400 de forinţi. 

 
Alte obiective turistice

 În afara ştrandului, un alt obiectiv important al oraşului este cetatea aflată în imediata apropiere a acestora, care a fost construită în urmă cu 600 de ani de Ioan Corvin, fiul nelegitim al regelui Matei Corvin. Biletul de intrare costă 1200 de forinţi de persoană (18 lei), iar pentru fotografiat şi filmat se plăteşte separat. Pentru cumpărături, cele mai convenabile sunt supermarketurile InterSpar şi Lidl, aflate la 5 minute de mers cu maşina faţă de ştrand.

de Elena Matieş | 29 august 2008

Sursa: http://hunedoreanul.gandul.info

Plan rutier

Plan rutier pana in orasul Gyula.

PICTAT CU LUMINĂ

In fiecare zi dupa apus de soare. In sezonul de iarna puteti viziona din corturi incalzite.

Informatii utile