Cele mai populare


Pensiunea Anno Pensiunea Anno
Gyula
[ 61242 rezultat ]

Apartamentul Leila Apartamentul Leila
Gyula
[ 21061 rezultat ]

Apartamentul Palma Apartamentul Palma
Gyula
[ 14457 rezultat ]

Apartamentul Burg Apartamentul Burg
Gyula
[ 11872 rezultat ]

Apartamentul Erika Apartamentul Erika
Gyula
[ 8988 rezultat ]

Abonare Newsletter

Noutati si oferte speciale din Gyula!

Convertor valutar:

Baile Cetatii din Gyula (Ungaria)

Orasul Gyula, de mai bine de 50 de ani este recunoscut oras balnear, statiune balneoclimaterica. Multumita celor care viziteaza in fiecare an, orasul a devenit perla turismului maghiar. Atractia orasului de 35.000 de locuitori este strandul „Baile Cetatii”, care in fiecare an este vizitat de aproape 1 milion de turisti. Centrul turistic al orasului Gyula este cetatea medievala si strandul.

 

Apa, care alimenteazǎ baile, are 72o C si izvoreste de la o adancime de 2005 metri. In anul 1968 a primit denumirea de apa termala, iar strandul, in anul 1985, devine statiune balneoclimaterica. Efectul produs de apa termala este intarit de frumusetea mediului inconjurator.
Dupa o importanta reconstructie strandul Baile Cetatii a devenit cel mai modern strand din sudul Campiei Ungare, bazinele termale si wellness, paradisul acvatic al copiilor, bazinele cu valuri artificiale si jacuzzi, toboganele uriase si camicaze ofera delectare perfecta tuturor generatiilor.
Faptul ca Baile Cetatii se gasesc in acest loc minunat se datoreaza familiei Almassy. In anul 1855 castelul ajunge in proprietetea familiei Almassy. Datorita contelul Denes Almassy nu numai castelul ci si parcul devine din ce în ce tot mai frumos. Pe langa arbori se gaseste si o pescarie si o ramura a Crisului.
Vestitul compozitor, nascut la Gyula, Ferenc Erkel a fost bun prieten al familiei Almassy, in fiecare vara se gasea in orasul sau natal. Se zice ca capodopera Bank Ban şi o parte din opera Brankovics a fost compusa sub umbra unui paltin, azi numit „Copacul Erkel”, pe langa care se mai gasesc 200 de specii de arbori si arbusti.
Multumita acestui fapt, si a celor 35 000 de flori plantate anual, microclima parcului, respectiv a strandului este unica. Fiecare copac este înzestrat cu o tablita iar florile creaza o atmosfera foarte placuta.
Cea mai folosita metoda de tratament o constituie baile termale. Efectul lor il asigura mai cu seama proprietatea apei care (folosind forta de rasfringere) usureaza miscarile. Ca urmare a temperaturii placute a apei calde se dilatează vasele sangvine, ceea ce determina si o scadere a tensiunii. Iar aceste efecte au si o alta urmare pozitiva, antreneaza metabolismul, ajuta detoxicarea organismului, micsoreaza inflamatiile si ajuta absorbtia substantelor nutritive. In plus, este de netagaduit efectul substantelor minerale din compoziţia apei.
Alte metode de tratament sunt:
•    Terapie prin masaj;
•    Masaj subacvatic (prin tangentor);
•    Baie cu acid carbonic (apa gazoasa);
•    Tratament balnear cu greutati;
•    Tratament cu namol;
•    Inhalatii;
•    Terapie galvanica (cu patru elemente);
•    Magnetoterapie.
 

 

 

Sursa: http://www.romanialibera.ro

Plan rutier

Plan rutier pana in orasul Gyula.

PICTAT CU LUMINĂ

In fiecare zi dupa apus de soare. In sezonul de iarna puteti viziona din corturi incalzite.

Informatii utile