Cele mai populare


Pensiunea Anno Pensiunea Anno
Gyula
[ 61388 rezultat ]

Apartamentul Leila Apartamentul Leila
Gyula
[ 21192 rezultat ]

Apartamentul Palma Apartamentul Palma
Gyula
[ 14594 rezultat ]

Apartamentul Burg Apartamentul Burg
Gyula
[ 12014 rezultat ]

Apartamentul Erika Apartamentul Erika
Gyula
[ 9117 rezultat ]

Abonare Newsletter

Noutati si oferte speciale din Gyula!

Convertor valutar:

CASTELUL ALMÁSY DIN JULA.

Dupa decaderea Imperiului Otoman si retragerea trupelor turcesti, baronul austriac Johann Georg Harruckern a intrat in posesia a doua treimi din teritoriul judetului Bichis (Békés), in urma donatiei facute de regele maghiar Carol al III-lea, drept plata pentru serviciile sale excelente. Acest functionar al armatei este cel care a construit prima cladire a castelului.

Aripa baroca a palatului a fost inaltata de fi ul lui, Franz, iar perioada de glorie a cladirii se leaga de nepotul acestuia, Ferenc Wenckheim. Familia Almasy a intrat in contact cu imobilul aristocrat datorita casatoriei lui Kálmán cu contesa Stefánia Mária Wenckheim.

Dupa cel de al II-lea razboi mondial, castelul a fost nationalizat, apoi a devenit scoala de ucenici, camin si orferinat, pana la inceputul anilor 1990, cand a fost golit. In parcul din spatele cladirii, pe la sfarsitul anilor 1950, s-a deschis un strand termal.
Castelul Harruckern-Wenckheim-Almásy a avut un rol important si in viata culturala maghiara. In 1746 aici s-a jucat deja teatru, bunicul compozitorului imnului national, Erkel József, dirija orchestra contelui, iar urmasii sai, fiul si nepotul, au prezentat mai multe concerte in sala festiva, chiar si serate caritative. Unul dintre cei mai renumiti artisti plastici maghiari, Mihály Munkácsy, si-a inceput cariera sub indrumarea pictorului de „curte” Szamossy Elek, la Jula.

In 23 august 1849 aici si-au depus armele zece din cei treisprezece generali martiri maghiari, dupa care au pornit spre cetatea din Arad, unde au fost executati.
Din 2016, in cladirea restaurata functioneaza Centrul de Vizitatori „Castelul Almásy”, oferind vizitatorilor expozitii permanente si temporare, programe de pedagogie muzeala, asteptandu-i cu produse unicale in magazinul de suveniruri si cu delicatese in cafeneaua proprie.
 
 
Tarife
·         Expozitia permanentaZile cotidiene si sarbatori intr-un castel din Campia Maghiara”:
 • Bilet individual: 2 200 HUF
 • Grup organizat (minim 15 persoane): 2 000 HUF/pers
 • Bilet cu pret redus: 1 100 HUF
 • Reducere pentru grupuri (min. 15 persoane): 1 000 HUF/pers
·         Turn
 • Bilet unic: 300 HUF
 • Bilet cu pret redus: 150 HUF
·         4 in 1 - Expozitie permanenta + turn + expozitie temporara + cetate
 • Bilet individual: 3 200 HUF
 • Grup organizat (minim 15 pers.): 3 000 HUF/pers
 • Bilet cu pret redus: 1 600 HUF
 • Reducere pentru grupuri (min. 15 persoane): 1 500 HUF/pers.
 
 • Beneficeaza de reducere pensionarii, respectiv elevii si studentii (6-26 de ani), Incadrati in forma de invatamant la zi, posesori ai documentelor doveditoare.

Plan rutier

Plan rutier pana in orasul Gyula.

PICTAT CU LUMINĂ

In fiecare zi dupa apus de soare. In sezonul de iarna puteti viziona din corturi incalzite.

Informatii utile