Cele mai populare


Pensiunea Anno Pensiunea Anno
Gyula
[ 61388 rezultat ]

Apartamentul Leila Apartamentul Leila
Gyula
[ 21192 rezultat ]

Apartamentul Palma Apartamentul Palma
Gyula
[ 14594 rezultat ]

Apartamentul Burg Apartamentul Burg
Gyula
[ 12014 rezultat ]

Apartamentul Erika Apartamentul Erika
Gyula
[ 9117 rezultat ]

Abonare Newsletter

Noutati si oferte speciale din Gyula!

Convertor valutar:

Atractii

Locaţiile Muzeului János Corvin
 

Casa Ladics

Casa Ladics se găseşte în vecinătatea „Cofetăriei de 100 de ani”. Prezentarea modului de trai şi locuinţei unei familii burgheze din secolul al XIX-lea. Orar: luni închis, marţi orele 13–17, miercuri–sâmbătă orele 9–17, duminică orele 9–13. Bilete de intrare: 400 ft (preţ total), 200 ft (preţ redus).
 

Sala Dürer

Sala Dürer este în vecinătatea cetăţii. Expoziţii temporare şi permanente. Orar: luni închis, marţi orele 13–17, miercuri–sâmbătă orele 9–17, duminică orele 9–13. Bilete de intrare: 400 ft (adulţi), 200 ft (preţ redus).
 

Galeria Cohan

Galeria Cohan, lângă Centrul Cultural Erkel. Expoziţia permanentă a pictorului Gheorghe Cohan, distins cu premiul Kossuth. Orar: luni închis, marţi orele 13–17, miercuri–sâmbătă orele 9–17, duminică orele 9–13. Bilete de intrare: 400 ft  (adulţi), 200 ft (preţ redus).

 
Colecţia de grafică Ferenc Lajos

Colecţia de grafică a lui Ferenc Lajos şi contemporanii săi, în clădirea Biroului Tourinform. Orar: luni–marţi închis, miercuri–duminică orele 9–13. Bilete de intrare: 300 ft  (adulţi), 150 ft (preţ redus).
 

Muzeul Cetăţii şi Turnul Cetăţii

Singura cetate de cărămidă în stare intactă din Europa Centrală, cu 24 de săli de expoziţie care prezintă istoria a şapte secole. Muzeul este deschis pentru public în fiecare zi. Din turn se vede minunata panoramă a oraşului. 15 iulie–31 august între orele 9–19, 1 septembrie–14 iulie între orele 9–17. Bilete de intrare: 800 ft (adulţi), 400 ft (preţ redus).
 

Casa Memorială Ferenc Erkel

Casa Memorială Ferenc Erkel, în spatele bisericii catolice din Oraşul German. Expoziţia „Viaţa şi epoca lui Ferenc Erkel”, prezentare sonoră. Orar: luni închis, marţi orele 13–17, miercuri–sâmbătă orele 9–17, duminică orele 9–13. Bilete de intrare: 400 ft  (adulţi), 200 ft (preţ redus).
 

Galeria Orăşenească

Galeria Orăşenească, câteva minute plimbare de la Băile Cetăţii. Colecţia personală a lui dr. Lajos Bene. Picturi din secolele XIX–XX. Orar: luni–marţi închis, miercuri–duminică orele 9–13. Bilete de intrare: 300 ft  (adulţi), 150 ft (preţ redus).
 

Colecţia Naţionalităţii Germane

Colecţia obiectelor istorice şi etnografice, care se leagă de minoritatea germană din Jula. Orar: luni închis, marţi orele 13–17, miercuri–joi orele 9–13, vineri orele 9–17, sâmbătă–duminică orele 9–13. Bilete de intrare: 300 ft  (adulţi), 150 ft (preţ redus).
 

Expoziţie din istoricul radioului

S-a deschis prima expoziţie din istoricul radioului, care este o iniţiativă personală. Se poate vizita între 15 aprilie şi 15 octombrie.
 

O seară estivală teatrală de neuitat la Jula

În curtea singurei cetăţi de cărămidă în stare intactă din Europa Centrală funcţionează, din 1964, în fiecare vară, Teatrul Cetăţii din Jula. În sezonul din perioada 1 iulie–15 august al teatrului de vară se organizează spectacole în domeniul dramei istorice, proză, operă, operetă, balet, teatru de marionete, muzică clasică, muzică din evul mediu, jazz, muzică şi dansuri populare. Pe lângă curtea cetăţii se ţin manifestări şi pe scena de pe lac şi pe scenele construite în diferite părţi ale oraşului, creându-se astfel o atmosferă adevărată de festival în Jula, oraş considerat perla Câmpiei Maghiare. În sala mică a teatrului, vizitatorii oraşului pot vedea în fiecare an din octombrie până în aprilie diferite spectacole. În repertoriu figurează spectacole teatrale, recitaluri, concerte, case de joc.

 
Gastronomie

 Cofetăria de 100 de ani

Una din curiozităţile oraşului Jula, un martor al istoriei oraşului. Prima cofetărie a Julei, azi cunoscută sub denumirea de „Cofetăria de 100 de ani”. Şi-a deschis porţile în anul 1840, contribuind în mare măsură la dezvoltarea vieţii sociale a oraşului. Atelierul înzestrat cu obiecte originale, care azi funcţionează ca muzeu, a fost înfiinţat de meşterul cofetar Gyula Salin. Muzeul ne oferă ocazie de a cunoaşte creaţiile atelierelor cofetare şi consumul de odinioară. În acest atelier, la fel ca în cele de pe vremuri, se fac diferite dulciuri, îngheţată, parfe, prăjiturele. În atelierul-muzeu au fost păstrate diferite forme de staniu care ne amintesc de moda compoziţiilor de îngheţate şi parfeuri din vremurile trecute.
 

Festivalul Internaţional al Pălincii „Kisüsti”

Acest eveniment a devenit deja tradiţional în oraş pentru a populariza pălinca, ca hungaricum, şi pentru a oferi o ocazie de distracţie pentru public şi specialiştii în fierberea şi comercializarea pălincii.

 
Zilele Măcelarilor

Concursul măcelarilor intitulat „Şase în patru feluri întruna”, organizat de Fabrica de Carne SC, este un program multicolor pe paleta gastronomică al oraşului.
 

Festivalul „Tarhonya”

Expoziţie şi târg din produsele industriei alimentare – paste, produse de brutărie, miere, mirodenii şi plante medicinale – tradiţionale în Câmpia Maghiară.

Plan rutier

Plan rutier pana in orasul Gyula.

PICTAT CU LUMINĂ

In fiecare zi dupa apus de soare. In sezonul de iarna puteti viziona din corturi incalzite.

Informatii utile